Indiskt brollop!

2011-12-02 @ 07:10:20

Tusen tusen tack for alla uppmuntrande kommentarer pa det forra inlagget!

Jag har haft sa fullt upp med att beratta for er om skabben och allt omkring det att jag totalt glomt att beratta om allt det roliga som hander!

I helgen som var, var jag och Lea hemma pa barnhemmet en hel del. Pa lordagen akte vi forst in till Mangalore och motte upp Cissi, Charlotte och Christine (tva danska tjejer, och so Cissi fran Sverige) for frukost och lite shopping. Vid lunch akte vi alla tillbaka hit till barnhemmet sa att de skulle fa se varat projekt och alla vara fina barn. Arati hade lagat varan favorit mat, masala Dosa. Dosa ar en slags brod/pannkaka gjortd pa ris, och masala betyder bara blandning/mix och bestar i detta fall av en potatisrora med chili, lok och lite kryddor som man ater tillsammans med dosan.

Pa lordag eftermiddag fick jag antligen tid att ta fram det stora paketet till banrnen som mamma skickat fran hennes forskola. Barnen har alltid sa fullt program att man far slass for att fa lite lek-tid med dem. De blev i alla fall superglada over alla nya leksaker och over fotona pa barnen.








Pa sondagen var vi bjudna pa ett brollop!! Vi gick dit tillsammans med Daya, varan koordinator fran FSL. Vi hade klatt upp oss i fina saris och hade fula guldsmycken och haret uppsatt i India-style (slickat mot huvudet). Alla tyckte i alla fall att vi var hur fina som helst, och det tyckte jag ocksa.



Det var (tyvarr) ett kristet brollop och ceremonin i kyrkan var valdigt lik ett vanligt svenskt brollop. Forutom att det var snappet mer Gudssnack och att aven foraldrarna maste signera papprena eftersom det ar ett arrangerat brollop. Till var stora besvikelse hade bruden pa sig en vit marangbakelse-klanning och ingen sari. Men som tur var fick vi aven folja med pa mottagningen efterat och innan middagen forsvann bruden en stund och kom sedan tillbaka i akta indisk brudmundering med en rod och guldig sari och en massa stora stora guldsmycken. I kyrkan var det itne speciellt mycket folk, men pa middagen var det omkring 1000 personer. De hade tre stora buffevagnar med en massa god indisk mat.

Det ar himla svart anda att forsta det har med arrangerade brollop. Tank att gifta sig med nagon man inte kanner! Jag kan beratta ocksa att aven om brudparet sag valdigt glada ut, falldes inte en enda ta i kyrkan, vilket kanske skulle hora till ovanligheterna pa ett svenskt brollop.




(Inte det mest lyckade fotot kanske...men men)

Ikvall (fredag) tar jag och Lea ett nattag (ska bli spannade att prova ett indiskt tag) till Mysore. Vi kommer fram tidigt imorgon bitti och da tar vi en buss till Bandipur nationalpark dar vi hoppas pa att fa se lite vilda djur. Sedan har vi bokat hotell och mat (middag, frukost & lunch) pa nagon resort i narheten. Pa sondag kvall tar vi taget tillbaka och kommer hem igen pa mandagmorgon lagom nar barnen gar till skolan.

Nasta vecka ska jag beratta om mitt och Leas nya projekt, nu nar skabb-projektet ar over. Det nya projektet ar betydligt roligare!

En sak till bara. Pa tisdag, om allt gar enligt planerna, ska vi aka pa en utflykt med alla barn till ett zoo och till nagon kyrka. Vi ska hyra en buss och ta med en massa frukt och kakor och bara ha det mysigt hela dagen. Och vet ni hur det kommer sig? JO, DET AR TACK VARE ER!!  

Kommentarer

Postat av: Sara

Åh va vacker du är i din sari Astrid! Såna borde du ha jämt!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback