Fisksoppa
2011-04-07 @ 16:57:48
Om en liten stund ska jag sätta igång med soppan.
Fisksoppa med saffran och tomat serverad med baguette, 4 pers
- Sätt på ugnen och värm baguetten
- Skala och skär 250 g morötter i ca 1/2 cm tunna slantar. Hetta upp 1 msk olja i en rymlig gryta och fräs morötterna och 2 st vitlökskryftor (pressade)
- Skär 4 tomater. Strimla 125 g salladslök.
- Tillsätt 9 dl vatten, 1 msk vitvinsvinäger, 2 tärningar fiskbuljong, 2 krm salt och 1 krm vitpeppar. Låt koka upp och tillsätt sedan 1 dl creme fraiche och 1 pkt saffran. Tillsätt tomat och salladslök och låt koka i ca 2 min.
- Skär ca 600 g sejfilé i bitar och rör ner i grytan. Lägg även ned 150 g sugar snaps. Sänk värmen och låt sjuda 3-5 min. Rör inte, då går fisken sönder! Servera med nygräddad baguette!