Älskade människor!!

2011-04-29 @ 11:13:26

Det är människorna som gör hela livet.

Det finns inget jag tycker så mycket om som mina människor.

I går kom två snygga brudar på besök från Norberg och stannar enda till söndag eller måndag. På kvällen fick jag ett skypesamtal från min danska vän och min isländska vän. Vi har inte provat att prata alla samtidigt på skype förut och det blev en undebar mix av engelska, isländska, danska och svenska, och en hel massa gapskratt! Ikväll får jag äntligen träffa min Nina igen som kommit hit från Stockholm. Valborg firas med sol, stadsparkshäng med alla de bästa och sedan grillning. 

Hur kan man man vara så lyckligt lottad som jag alltså?!

Glad helg!

Kontrasterna!

2011-04-26 @ 22:31:46



En härlig påskhelg har fått sitt slut. 68 mil x 2, från Lund till Malung och tillbaka igen.
PANG! och man är tillbaka i verkligheten igen med projekt hit och hemtentor dit.
Första dagen efter påsklovet tillbringade jag på Skandinaviska Institutet i Malmö, tillsammans med nervösa och spända blivande Indien-resenärer och Sheila från Chennai som berättade om olika projekt och om Do´s and Dont´s i Indien.

Kulturkrocken mellan vårt avslappade påskfirande på en öde fäbodvall och all information om 7 millioners städer,  sociala koder, klädsel-regler och kastsystem var total! 

Nu är ansökan inlämnad till FSL India och jag räknar med att ha en bokad flygbiljett inom en månad. Jag förväntar mig en upplevelse utöver det vanliga och hoppas på att det kommer ge mig många lärdomar om både mig själv och andra.

Back to basics

2011-04-20 @ 15:30:15

Blommorna är vattnade, väskorna är packade och disken är diskad. Nu ska jag bara göra klart det sista plugget innan jag tar påsklov och beger mig upp till skogarna i Dalarna på påsksemester.

Några av de saker jag INTE har packat är:
- smink
- smycken
- dator
- fina kläder
- diverse hygienartiklar
- skolböcker

Och några av de saker jag HAR packat är:
- alla mina fulaste och skönaste mjukiskläder
- 2 böcker (skönlitteratur)
- solkräm
- solglasögon
- yllesockar
- tandborste
- påskpyssel
- lammfärs-järpar

Det är alltså back to basics som gäller!! Utan el och vatten uppe på en berg utanför Malung finns inte mycket annat att göra än att sola, läsa bra böcker, bada bastu, pyssla påskpyssel (ju fulare desto bättre!), äta god mat och en massa godis. Jag ska vara smutsig, ful och lodig så det bara skriker om det.

Återkommer på måndag och laddar då upp inför INFORMATIONSMÖTE OM INDIEN :)

Projekt generationsmöten

2011-04-19 @ 14:27:39

Den här våren har skolmässigt präglats av projekt. I min Hälsa och Välbefinnande kurs (15 hp -halvfart) tar projektet en mer personlig form där vi ska utveckla våra karaktärsstyrkor och se hur det kan förändra oss eller vårt välbefinnande.

I grundkursen i socialt arbete som jag läser på distans vid socialhögskolan i Lund (15 hp -halvfart) består sista delkursen av ett valfritt projektarbete, antingen i form av en uppsats eller som en fältstudie. Jag har tillsammans med en vän börjat fundera på vad vi ska göra. Våra tankar just nu är att göra någon form av undersökning på hur social arbetare i skolan (dvs. kuratorer) ser på psykisk ohälsa respektiva psykisk hälsa. Vi vill se om psykisk hälsa överhuvudtaget uppmärksammas eller om man enbart har fokus på det som verkar avvikande och går ifrån det "normala". Våra resultat tänkte vi sedan jämföra mot vad litteraturen och forskningen har för syn och åsikter om psykisk ohälsa respektiva psykisk hälsa.

Det tredje projektet som också är det största ingår i kursen Projektledning för beteendevetare (15 hp -halvfart). Vår projektgrupp består av mig själv och fyra duktiga och ambitiösa tjejer (bättre projektgrupp får man leta efter). Vårt syfte är att lyfta fram lite tankar kring hur vi möts (eller snarare inte möts) över generationsgränser, och dessutom försöka väcka ett intresse för att främja intregrering mellan de två grupperna "gammal" och "ung". Ni kan få ta del av ett första utkast till inledningen av vår projektrapport.




"Tar vi verkligen vara på “vår enda naturligt ökande resurs” (Freedman, 1999)?


Istället för att se på seniorer som en grupp människor i behov av stöd och hjälp, vill vi lyfta fram de positiva följder som skulle kunna komma utav fler möten mellan gammal och ung. Samhället förändras och umgänge över generationsgränser blir mer sällsynta. Forskningen har visat att många unga känner en ökad hemlöshet, beslutsångesten växer och behovet av bekräftelse blir allt större. I ömsesidiga möten mellan gammal och ung tror vi man kan skapa en känsla av sammanhang och kontinuitet. Att lära sig att se saker ur flera perspektiv och att få möjligheten att utbyta erfarenheter tror vi dessutom kan resultera i främjade av identitetsskapande, trygghet och vänskap.


För att lyfta fram våra idéer om möten mellan generationer, förmedla lite av den forskning som finns kring ämnet, samt berätta om de möjligheter som finns i Lund att möta människor från en annan generation annordnar vi en Inspirationskväll på Wickmanska, kulturhus för unga i Lund. Inspirationskvällen sker i samarbete med Lunds kommuns volontärverksamhet, Röda Korset - Lundakretsen,  Lunds Universitet och projektet Generationsbryggan (ett projekt inom Lunds Kommun för Hållbar utveckling)."

 

 


Måndagsmiddag

2011-04-19 @ 13:49:37

Medan jag ägnade en timme i telefon med en barndomsvän på andra sidan luren, lagade min kära "sambo" snällt en måndagsmiddag á la Linas matkasse.



Det är inte var dag man får inkokt lax med romsås, timjanmorötter och kokt potatis.

Frisk och nöjd!

2011-04-18 @ 11:00:57

Det bästa med att vara sjuk är att man uppskattar att inte vara sjuk. Hur härligt tror ni det var att gå ut på en hundpromenad i morse efter att inte varit utanför dörren på ett och ett halv dygn! En 24-timmars magsjuka är ju inte precis trevligt, men det är i alla fall över fort!

Idag ska jag hålla mig hemma ändå, ladda upp med ännu mer proviva och vila lite. Från imorgon och framåt väntar en härlig vecka!

Tisdag ska jag till ett Islandshäststall och hälsa på, för att se om vi kan hitta någon bra lösning där de kan få lite hjälp av mig, och jag kan få lite bot på min abstinens. Och öka min lycka!

Onsdag är det i vanlig ordning min bästa skoldag med positiv psykologi. Jag såg Dalai Lama på Efter Tio idag - undrar vad han hade sagt om den postiva psykologin, tyckte  allt att det ha sa kändes lite bekant.

Torsdag-måndag åker jag på påsksemester.

Lyxen att vara student.

2011-04-16 @ 11:06:55

Vilken lyx-dag jag hade igår alltså. Ambitionen var att gå upp och plugga, men det som hände var att jag började fylla i min ansökan till indien, gick en promenad med Johanna till systemet, städade hela lägenheten, drack rosévin på balkongen klockan ett, fick äppelkaka som Helena bakade till oss, gjorde mig middagsfin tillsammans med Amanda och intog sedan en 5 rätters middag (för bara 200 kr!) på ÖG:s nation med klasskompisar och kompisar.
Studentlivet alltså!
















Hur många lingon finns det i världen?

2011-04-14 @ 23:12:41



Torsdagsbio.


Idag är jag glad för:
- att jag fått stipendium. Lite sponsring till Indien resan
- att jag fått jobb alla veckor jag ville i sommar
- att påsk-resan till Malung är spikad
- att jag varit på bio med vänner
- att jag har goda vänner att dricka ett glas rödvin och se en film tillsammans med en torsdagskväll
- att jag ska på 5 -rätters middag imorgon

En hel det alltså : ) Vad är du glad för idag?

Bär du med dig hela ditt förflutna?

2011-04-13 @ 19:47:25

I dag handlade föreläsningarna om empati, förlåtelse och kärlek/relationer.

Dagens tänkvärda #1

Alla ni som läst psykologi vet att empati inte är helt så enkelt som man kan tro. För att förtydliga vad jag menar ska ni få några exempel på vad empati inte är...
- att känna en persons inre status, inklusive tankar och känslor
- att imitera en annan persons position
- att känna likadant som en annan person
- att projektera sig själv i en annan persons situation
- att föreställa sig hur andra känner sig
- att föreställa sig hur man skulle tänka och känna om man var i den andres situation
- att bli upprörd av en annan persons lidande

Alla de här sakerna kan vara förutsättningar för att känna empati. Det kan även vara det som lätt förväxlas med empati, dvs. sympati.

Det som kännetäcknar empati är:
- att man kan fokusera på en annan person utan att relatera till sig själv
- att man kan förstå en annan person, men att man samtidigt vet var gränsen går mellan mina känslor och den andra personens känslor, och dessutom förstå att vi inte nödvändigtvis känner samma sak.

Det är nog inte helt enkelt att vara empatisk vid närmare eftertanke.


Dagens tänkvärda # 2


Att förlåta någon eller något är att frigöra sig från det negativa som har hänt en. Det handlar inte om att låta någon "slippa undan".

Uppgift:

- En plastpåse
- En säck potatis

Sätt dig ner och fundera över ditt liv, från den dagen du föddes fram till idag. För varje person, händelse eller situation som du har återkommande negativa tankar - lägg en potatis i påsen. Det kan vara den där personen som mobbade dig som barn. Det kan vara något en lärare sagt, något ett syskon gjort, ett jobb du aldrig fick eller en chef som behandlade dig fel. Om du känner att det är någonting som tar upp dina tankar på ett negativt sätt - lägg en potatis i påsen!

Hur många potatisar har du fått ihop? 1? 3? 10?

I två dygt - släpp aldrig taget om potatispåsen. Ta med när du går morgonpromenaden med hunden, när du lagar frukost, när du hoppar in i duschen. Glöm inte packa med den i jobb/skolväskan. En extra tyngd under träningspasset är väl alltid bra? Har du händerna fulla av matkassar? Det spelar ingen roll, den där potatispåsen ska med!

Även om man bara utför uppgiften i tankarna kan man förstå syftet. Hur kul är det att gå och bära på allt det där? Att ständigt förklara för folk varför man bär runt på en potatispåse? Om man redan har den ena handen upptagen av en potatispåse, hur ska man få med sig något mer? Tänk om någon ger dig en blombukett och du måste tacka nej på grund av en påse potatis, hur skulle det kännas?

Att förlåta är alltså inte att glömma, utan att släppa taget, att frigöra sig själv. Ställ ner påsen och känn efter hur det känns, jag tror inte du kommer vilja plocka upp den igen!







Äntligen onsdag!

2011-04-13 @ 09:19:30

Onsdag har blivit lite av en favoritdag den här terminen. Det beror helt enkelt på att det är min "positiv psykologi - dag".

Positiv psykologi är för er som inte vet "Det vetenskapliga och tillämpade tillvägagångssättet för att upptäcka människors styrkor och höja deras positiva funktionsförmåga".

Före andra världskriget hade psykologin 3 uppgifter

1. behandla mental sjukdom
2. att göra alla människors liv mer produktivt och tillfredställande
3. identifiera och befrämja hög talang

Efter andra väldskrigen var den mentala ohälsan så extremt hög att de två sista punkterna helt enkelt inte fick något utrymme. De har blivit bortglömda och förlegade ända fram till Martin Seligman 1998 blev ordförande för The American Psychological Association. Ordföranden sitter i ett år och får det året bestämma vilket tema som ska få lite extra mycket uppmärksamhet under den perioden. Seligman ville gör något annorlunda och valde att år 1998 lägga extra mycket fokus på Happiness.

De positiva psykologin tog fart på 90-talet och syftet är att erbjuda en mer balanserad och ett mer komplett synsätt på mänskligt fungerande.


Jag återkommer ikväll och förhoppningsvis har jag något spännande att dela med mig av.

Några tankar om lagom...

2011-04-12 @ 09:42:57

Jag tänkte att jag skulle ge en lite förklaring till bloggnamnet.

Jag har kommit fram till att jag gillar ordet lagom. Och jag gillar uttrycket "good enough". Det blir vanligare och vanligare att folk går in i väggen. Unga tjejer mår sämre än någonsin och livet verkar på något sätt bli allt svårare att leva trots alla oändliga hjälpmedel vi har för att underlätta i vår vardag. Alla har potential att bli någonting - speciellt vi tjejer, om vi bara kämpar, slår oss fram, gör de rätta valen, säger de rätta sakerna, träffar de rätta människorna, skriver det bästa CV:t, får bäst poäng på tentan och kommer in på den bästa utbildningen. Om vi lyckas med allt det där, då kan vi nog till och med bli bäst. Vi skulle kunna bli smalast, snyggast, duktigast, professionellast, häftigast, tuffast, modigast, rikast. Vad vi vill helt enkelt.

Men om man som jag "bara" vill ha det trevligt? Får man ens säga det? Jag har faktiskt inga ambitioner om att bli den bästa Beteendevetaren, inte ens den näst bästa - för mig räcker det om jag blir tillräckligt bra. Jag har lagt ner alla visioner om att jag någonsin skulle bli rik, bara jag har nog. Jag kanske inte blir det bästa flickvänen, eller den bästa vännen. Jag kommer nog aldrig heller bli riktigt smal. Jag kommer kanske aldrig att resa jorden runt, eller hoppa bungy-jump. Men om jag bara blir en good enough - person, är det inte bra nog?

Jag önskar vi kunde bli bättre på att låta saker vara värdefulla i sig själva! Jag har ingen aning om vad min utbilning ska leda till - men jag har ju haft trevligt under tiden i alla fall : )


"It is not enough to be busy, so are the ants. The question is what we are busy about.
"  (Henry David Thoreau)


Måndagsglädje.

2011-04-11 @ 19:41:36

Idag är jag glad för att solen skiner, för att jag gjort klart två tråkiga skoluppgufter, för att en duktig sjukgymnast tagit mitt knäproblem på allvar (efter 50 minuter av vridande, vändande , klämdande, böjdande och slitande i mitt ben åt alla håll och kanter kom han fram till att det endast kan vara två olika strukturer som problemet sitter i, vilket gör det betydligt lättare att gå vidare med problemet),  för att jag fått ett brev från min bror och för att min PMS äntligen är över.

Vad är du glad för idag?


Vissa dagar har man det bra!

2011-04-10 @ 18:38:44

Jag och Nero fick mersmak och åkte till Häckeberga idag också. Dagar som denna känns livet rätt bra : )











Sömnlycka.

2011-04-10 @ 12:02:22

Hur härligt är det inte att vakna helt utvilad efter en god natts sömn?

Om ni vill ha receptet för att sova gott kan jag tipsa om att man gör en lång utflykt på dagen, spelar fyra innebandymatcher på kvällen, äter sedan två slice flottig pizza, dricker ett par öl och lite rödvin. Man hänger med trevliga människor fram till ungefär två, varefter man cyklar man, tvättar bort sminket och borstar tänderna. Därefter somnar man garanterat i samma sekund som huvudet träffar kudden. Underbart!

Häckeberga slott.

2011-04-09 @ 14:24:15

När solen skiner som idag borde det vara olagligt att vara innomhus. Går man inte ut och njuter av det får man nästa skylla sig själv om man känner sig lite nere!

Jag och två vänner packade kaffe, kanelgifflar, en filt och hundarna och begav oss mot Häckeberga slott. Vi promenerade omkring lite och hittade en mysig liten sjö i en bokskog där vi tog fikapaus. Efter den senaste föreläsningen med Rachel Maddux hade jag fortfarande det kliché-aktiga amerikanska ordspåket "Stop and smell the roses" på hjärnan. Med det menas alltså att man ska ta sig tid att faktiskt se och uppskatta det som finns i ens omgivning. Vi tittade på vattnet som glittrade, träden och buskarna som fått knoppar och på alla paddor som parade sig (?).

Enligt Marin E. P. Seligman (psykolog) finns 3 komponenter i lycka, The Pleasant Life, The Engaged Life och The Meaningful Life. För att leva The Pleasant Life menar han att man ska ha övervägande positiva känslor vad gäller det förgångna, framtiden och nuet. Man kan bli mer positiv i nuet genom att träna på att vara närvarande i stunden, att uppskatta det vi ser och gör, känna tillfredställelse och njuta av det som händer. På våren är väl detta ingen konst? Solen värmer, fårglarna kvittrar, det kommer knoppar på träd och buskar, allting blir grön, folk kryper fram ur sina iden. Frågan är hur man gör på hösten... 


Häckeberga slott







Paddor in full action!


Nu ska jag jobba på mina fräknar en stund på balkongen tillsammans med Huck Finn. Efter det ger jag mig iväg på innebandyturnering och sedan middag med hela innebandy-gänget. Det blir nog trevligt : )


Fredagsmiddag

2011-04-08 @ 21:24:26



Fänkålsbresserad fläskfile med parmesandoftande potatismos. (Uppläggning verkar inte vara min starka sida)
Det är vad jag lagade till mig och min duktiga sambo som ligger och tentapluggar en fredagkväll. Vi tog en öl till förrätt och lite godis till efterrätt. Nu är veckan med Linas matkasse slut och jag antar att det är dags att återgå till mina sedvanliga mack - och fil middagar. 

Imorgon tänker jag ta jag Nero med mig och åka på utflykt, några förslag?

Kakutdelning på stan

2011-04-08 @ 17:56:03



Jag och en klasskompis började dagen med ett stort bakprojekt. Vi bakade kolakakor, tigerkaka, kryddmuffins och chokladmuffins så att det hade räckt till en hel armé. Efter att vi dessutom stekt pannkakor och tryckt i oss begav vi oss ner till stan med våra bakverk.

I ungefär 3 timmar gick vi sedan runt och gav kakor till folk. Det var väldigt blandade reaktioner vi fick, vilket var både underhållande och intressant. Lite olika responserna som vi fick var:

De som tackade ja:

  • Förvåning, men genuin glädje, tog glatt en kaka eller två
  • Misstänksamhet, undrade nog lite vad vi ville ha i utbyte, men blev sedan glada när de förståd att det bara var en fin gest från vår sida och tog en kaka
  • Vissa reagerade som att det var den naurligaste saken i världen att någon främlig bjuder på kakor
  • En del svarade som att "jaja, jag får ställa upp och ta en kaka då"
De som tackade nej:
  • Det var många som var diabetiker
  • Vissa tackade nej, fast blev glada över idén
  • En del tittade nästan bort, gick förbi och sa nejtack, typ "jag orkar inte med någon sån där som ska pracka på en något"
  • Många som gick på diet, alternativt hade blivit satta på diet av "frugan"
Vi kunde även konstatera att studenter och byggarbetare/parkarbetare var de mest tacksama att bjuda på kakor. Invandrare var ofta mindre misstänksamma och blev gladare över gesten. Många hade svårt att förhålla sig till att vi inte ville något för det och att vi inte heller kom från någon organisation.  Vi fick en apelsin som tack av en torghandlare och en tulpanlök av en annan.

Trots att vi inte ville sälja något, eller få någon att bli medlem i något så var det lätt att känna sig som "en sån där jobbig försäljare" som tränger sig på, speciellt då många männikor i följd tackade nej. Däremot när folk tackade ja och blev glada kändes det väldigt bra.

Det var också rätt kul att se att om man frågade människor som stod i en liten grupp, så var den första personens svar ofta avgörande. Om han eller hon ville ha en kaka så ville de andra också det. Om den första tackade nej så ville ingen annan heller ha. Vad säger socialpsykologerna om detta?


Hade ni tackat ja till en gratis kaka om en främling på stan komma fram och bjöd er?

Fisksoppa

2011-04-07 @ 16:57:48

Om en liten stund ska jag sätta igång med soppan.

Fisksoppa med saffran och tomat serverad med baguette, 4 pers

  1. Sätt på ugnen och värm baguetten
  2. Skala och skär 250 g morötter i ca 1/2 cm tunna slantar. Hetta upp 1 msk olja i en rymlig gryta och fräs morötterna och 2 st vitlökskryftor (pressade)
  3. Skär 4 tomater. Strimla 125 g salladslök.
  4. Tillsätt 9 dl vatten, 1 msk vitvinsvinäger, 2 tärningar fiskbuljong, 2 krm salt och 1 krm vitpeppar. Låt koka upp och tillsätt sedan 1 dl creme fraiche och 1 pkt saffran. Tillsätt tomat och salladslök och låt koka i ca 2 min.
  5. Skär ca 600 g sejfilé i bitar och rör ner i grytan. Lägg även ned 150 g sugar snaps. Sänk värmen och låt sjuda 3-5 min. Rör inte, då går fisken sönder! Servera med nygräddad baguette!

Att använda sina styrkor

2011-04-07 @ 13:20:23

Jag sitter på Socialhögskolans café och äter dagens lunchlåda. Indonesisk köttfärslimpa med ris och gurkfraiche från gårdagens middag. Denna vecka provar jag och min "kombo" Linas Matkasse och ikväll är det min tur att laga maten och på menyn står fisksoppa med saffran.

Eftet ett misslyckat besök hos ortopeden känner jag mig inte på lika gott humör som jag var i morse. Jag försöker peppa upp mig själv med att fundera över den underbara hemtenan jag har framför mig. Jag läser en kurs på 15 hp som heter Hälsa och Välbefinnande, och delkurs två som jag gått in på nu är 7,5 hp Positiv psykologi. Examinationsuppgiften på denna kurs går ut på följande:

- att fylla i frågeformuläret the VIA Survey of Character för att identifiera sina topp-5 styrkor
- att under en tid välja ut en eller flera styrkor att använda sig av och utveckla
- att reflektera över hur detta har fått mig att må

Av detta blir det en liten uppsats med en introduktionsdel och bakgrund kring de teorier som ligger till grund för en här övningen, och de studier som ger stöd för att denna övning faktiskt kan öka ditt välbefinnande. Vidare en metoddel där jag kommer beskriva hur jag gått till väga, och sedan en diskussionsdel där jag reflekterar över hur genomförandet av uppgiften har påverkat mig och anknyter det till teorin.

Ni förstår kanske varför detta är min absoluta favoritkurs sedan jag började plugga på universitetet!

Hitta era styrkor, det är gratis att ta testet, surfa in på länken nedan. Man måste registrera sig för att ta testet, men det kostar som sagt ingenting.

http://www.viacharacter.org/SURVEYS.aspx

Det här är resultatet som jag fick:

  1. Tacksamhet. Jag är medveten om alla bra saker som händer mig, och jag tar dem aldrig för givet. Min familj och mina vänner vet att jag är en tacksam person då jag alltid tar mig tiden att utrycka min tacksamhet.

  2. Vänlighet och generositet. Jag är vänlig och generös mot andra, och aldrig för upptagen för att göra någon en tjänst. Jag gillar att göra bra saker för någon annan, även om det är någon jag inte känner så väl.

  3. Förmåga att älska och bli älskad. Jag värderar nära relationer med andra, speciellt de som är ömsesidiga. De personer som jag känner mig närmast är de samma personer som känner sig närmast mig.

  4. Ärlighet och genuinitet. Jag är en ärlig person, inte bara i det jag säger utan jag lever mitt liv på ett genuint sätt. Jag är jordnära och inte falsk, jag är en ”äkta” person.

  5. Hopp och optimism inför framtiden. Jag förväntar mig det bästa av framtiden, och arbetar för att uppnå det. Jag tror på att framtiden är något jag kan kontrollera.


Vad gör just dig lycklig?

2011-04-06 @ 12:49:03

Det finns många teorier, tankar, åsiker och funderingar kring vad det är som gör oss lyckliga.
Framgång, vänner, pengar, nya kläder, familj, en festkväll, vara ute i naturen.. det kan vara en rad olika saker.

Ett liten test vi fick göra på föreläsningen imorse var att börja med att skriva en lista med 10-12 punkter över vad du gör en "vanlig" dag.

Här är vad jag skrev:

  1. Vaknar och går ut med hunden
  2. Äter frukost, tittar på nyhetsmorgon och kollar mail och facebook
  3. Föreläsning/ plugg på egen hand
  4. Lunch
  5. Cyklar (tar med hunden) till en vän
  6. Pluggar, dricker kaffe och pratar
  7. Cyklar hem (tar med hunden) igen
  8. Äter ett macka och byter om, åker på innbandyträning
  9. Duschar och äter middag
  10. TV/Dator, slötid
  11. Läser (skönlitterärt, inte skolböcker)
  12. Sover


Sedan fick vi skriva en lista på fem saker som gör oss lyckliga:
  1. Vänner och familj
  2. Vara på Island och jobba med hästar
  3. Min hund
  4. Vara aktiv, ex innebanyn
  5. Vara ute, åka på utflykter, upptäcka nya ställen.


Efter det bad hon att vi skulle se hur många av de saker som gör oss lyckliga fanns med i vår vardag.
  1. Vänner och familj - check! (Jag träffar minst en vän varje dag, ser till att alltid hålla kontaken med de jag bryr mig om)
  2. Vara på Island och jobba med hästar - kan jag tyvärr inte checka av i min vardag, däremot blir det alltid flera veckor om året med total lycka.
  3. Min hund - check! (Han gör mig glad varje dag, även de dagar jag måste gå ut i spöregn och snöstorm)
  4. Vara aktiv - check! (2-3 promenader varje dag, försöker träna 2-3 ggn i veckan)
  5. Vara ute / utflykter/ upptäcka - Nej, inte så mycket som jag skulle önska. Är en lantis fast i stan, men bara for so long.

Prova själv! Vad lägger du din tid på under en vanlig dag? Gör det dig glad?



Jag åkte till Island över jullovet för att ladda upp min lyckoranson inför vårterminen!