Semesterhelgen.

2011-11-23 @ 10:42:16

Det mesta har pa barnhemmet har kretsat kring skabb den senaste tiden, men jag tankte att jag anda skulle beratta om varan lang helg forra veckan.

I onsdags eftermiddag lamnade vi de skabbiga barnen och tog bussen till Kundapura. Vi checkade in pa ett hotell och gick till en resturang for att ata middag. Dar traffade vi pa ett gang andra volontarer, bland annat nagra av de danska tjejerna som jag hade introduktionsveckan tillsammans med.

Pa torsdags formiddag gick vi till FSLs Guesthouse varifran vi, tillsammans med 10-12 andra volontarer, begav oss till The Turtle Bay resort som lag ett par mil utanfor Kundapura. Det var ett vackert stalle vid en lang vit vacker, helt tom strand. Vi borjade med ett dopp i havet (med klader pa som vanligt) innan det serverades god lunch. Jag ater sa sjukt mycket god mat har!! Efter lunchen chillade vi mest omkring.

Vi hade sma korta presentationer av vara olika project och diskuterade lite kring det. Vi lekte lite lekar och hade sandskulptur-tavling innan det var dags att ata middag. Hela kvallen satt vi ute under den sjarnklara himlen och pratade. Nagon hade tagit med en gitarr och spelade och sjong hela kvallen. Det var verkligen en avslappnad och harligt semester kansla over det hela.

Pa fredagen tog vi sovmorgon (till halv nio) innan vi gick ut i solskenet. Det ar alltid solsken i Indien. Vi badade och solade och bara hade det bra dar pa stranden fram till tva-tiden nar vi akte tillbaka till Kundapura for lite shopping, lite internettid och middag. Klockan atta klev vi pa bussen som skulle ta oss till Mysore. Det var en sa kallad “sleeper”, dar man inte sitter i saten utan ligger i en “sang” medan man aker. Resan tog omkring tio timmar, och trots de forjavliga vagarna lyckades vi sova i alla fall nagra fa timmar.

I Mysore hittade vi pa ett hotell (son luktade mogel, precis som alla andra hotel vi sovit pa har), tog en dusch, drack en kopp kaffe och begav oss ut pa sight-seeing. Vi sag det stora vackra palatset och en siden-fabrik, dar de bland annat vavde sjukt vackra siden-saris med akta guldtradar. Vi besokte aven The Sandwood Oil Factory, dar de utvinner olja ur en speciell slags trad. Oljan anvands i aromatarapi, och for att tillverka rokelse-pinnar. Vi akte upp pa ett berg dar det lag ett litet temple pa toppen, med vacker utsikt over hela Mysore. Vi hann aven med att ata lyxig och god bade lunch och middag och aven inhandla tyg till en ny sari (infor brollopet pa sondag!!). Hojdpunkten tror jag dock var att strosa omkring pa den storamarknaden med frukt, gronsaker, tusen olika sorters ris och bonor, kryddor, farger och dofter.

Pa sondagmorgon tog vi bussen tillbaka till Mangalore och barnhemmet. Pa en 10 timmars bussresa (i dagsljus denna gang) hinner man se bade det ena och det andra. Indien ar ett fantastiskt land, och manga ganger precis som man kan forestalla sig. Sa dar som man har sett Indien pa nagot reseprogram pa TV.

Utanfor bussfonstret susar den Indiska landsbyggden forbi. Nagon vallar en flock getter, som snallt gar pa led langs vagen, nagon annan fraktar hem dagens skord pa en fargglad karra dragen av tva stora oxar med en san dar trastang mellan dem. Kvinnor i fargstarka saries bar frukt och gronsaker i flatade korgar pa huvudet, medan nagra andra kvinnor i fargstarka saries tvattar klader i de sma smutsiga vattendragen. Kossor betar har och dar, en del spatserar lugnt omkring pa vagen och later inte bilarna och bussarnas tutande stora dem, de vet att ingen konmer att skada dem. Vildhundar travar malmedvetet mot nagot mal som bara de vet om. Ibland ser man nagon som satt sig att vila i skuggan av ett stort trad. Bade mann och kvinnor arbetar ute pa de olika falten, dar solen steker dem. Frukt- och gronsakshandladre drar pa sina stora vagnar fyllda med papaya, annanas, vindruvor, och bananer (tyvarr inga mangos, for det ar inte sesong).

Man kan agna ratt manga timmar at att stirra ut genom fonstret och studera den Indiska vardagen utan att bli uttrakad. Tank vad fantastiskt att jag faktiskt ar har!!

 

Kommentarer

Postat av: Andrea

Fint beskrivet, man får verkligen en bild i huvudet. Låter som eran lilla semester var jättemysig! Häftigt att du faktiskt är där ja! :) Lång sovmorgon förresten...:P

Postat av: Sofie

Härligt det låter! Jag har alltid velat åka till Indien. Andrea, det är ju värsta sovmorgonen!!!! Hur går det med skabbsaneringen? Stor kram! Kom hem snart!

Postat av: Anna-Karin

Vilket fantastisk äventyr du är ute på!!! Ytterligheter! Stor Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback