Fisksoppa

2011-04-07 @ 16:57:48

Om en liten stund ska jag sätta igång med soppan.

Fisksoppa med saffran och tomat serverad med baguette, 4 pers

  1. Sätt på ugnen och värm baguetten
  2. Skala och skär 250 g morötter i ca 1/2 cm tunna slantar. Hetta upp 1 msk olja i en rymlig gryta och fräs morötterna och 2 st vitlökskryftor (pressade)
  3. Skär 4 tomater. Strimla 125 g salladslök.
  4. Tillsätt 9 dl vatten, 1 msk vitvinsvinäger, 2 tärningar fiskbuljong, 2 krm salt och 1 krm vitpeppar. Låt koka upp och tillsätt sedan 1 dl creme fraiche och 1 pkt saffran. Tillsätt tomat och salladslök och låt koka i ca 2 min.
  5. Skär ca 600 g sejfilé i bitar och rör ner i grytan. Lägg även ned 150 g sugar snaps. Sänk värmen och låt sjuda 3-5 min. Rör inte, då går fisken sönder! Servera med nygräddad baguette!

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback